Nieuws Rhymes & Beats website banner

19 januari 2014

De eerste editie van Rhymes & Beats is een feit


0 Flares

0 Flares


×

Na een pilot in 2013 die Raps & Beats heette, gaat Epitome Entertainment ervoor! Rhymes & Beats is een feit. Deze competitie is een uitgebreidere versie van Raps & Beats, nl. een competitie waarbij producers, songwriters & artiesten tijdens 5 voorrondes live nieuwe nummers maken. Producers worden in de spotlight gezet en krijgen de gelegenheid om een beat te pompen, tijdens 1 van de voorrondes. De in de zaal aanwezige artiesten, mogen het podium op springen als ze de beat ‘voelen’. Ze mogen dan op de beat freestylen of een bestaande tekst van henzelf of van anderen hierop zingen of rappen. In de zaal houdt een tweekoppige jury in de gaten, wie zij de beste matches van de avond vinden. Een match is een artiest (of artiesten), die pasten bij de beat(s) van een bepaalde producer en die de jury graag met de desbetreffende producer zou zien samenwerken. Uit de voorrondes worden 10 matches geselecteerd, die allen een dag studiotijd krijgen om de track, die zij ‘spontaan’ hebben gedaan op te nemen. Vervolgens krijgen zij de kans om die track(s) te performen en presenteren tijdens de landelijke finale.

Tussen de voorrondes en de landelijke finale, organiseert Epitome Entertainment ook nog 2 schrijfsessies voor iedereen die bezig is met songwriting en 2 coachingsessies voor producers, waar de deelnemers van Rhymes & Beats gratis aan mee mogen doen, en waar anderen voor 10 euro per sessie aan kunnen deelnemen.

De winnende match krijgt 3 dagen professionele studiotijd (t.w.v. 1500 euro) en de kans om hun materiaal 30 min. te pitchen aan een bekende internationale publisher en een begeleidingspakket t.w.v. 750 euro. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de beste producer bestaande uit 1 dag professionele studiotijd (t.w.v. 500 euro) + hardware voor in de studio (t.w.v. 250 euro) + begeleidingspakket (t.w.v. 500 euro). Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de beste artiest(en)/Songwriter(s). Deze prijs bestaat uit een dag professionele studio (t.w.v. 500 euro), fotoshoot t.w.v. (250 euro) + begeleidingspakket (t.w.v. 500 euro).

De voorrondes van Rhymes & Beats zijn in Rotterdam, Amsterdam & Utrecht. De landelijke finale zal plaats vinden in Rotterdam. De eerste voorronde is al snel, nl. 15 feb. Inschrijven kan via de site www.ee2.nl. Ook de overige data zijn en locaties zijn te vinden op de website.

Epitome Entertainment is er van overtuigd, dat dit de opvolger wordt van hun bekende succes Talent Night, waar onder andere Sabrina Starke, Jenny Lane en dansgroep Deja Vu als winnaar uit de bus zijn gekomen.

Rhymes & Beats wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het AFK, Fonds Cultuurparticipatie, Stg. Ter Bevordering van de Volkskracht en Sport & Cultuur Rotterdam en door onze partners Art Studio Rotterdam, SAE Institute en stg. New Skool Rules.

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×