Nieuws neda2

8 december 2013

NEDA BOIN WINT DE MUSIC MATTERS AWARD 2013


0 Flares

0 Flares


×

NEDA BOIN WINT DE MUSIC MATTERS AWARD 2013 EN OVERTUIGT DE COMPLETE ZAAL EN DE JURY MET ACT EN TREEDT IN DE VOETSPOREN VAN SABRINA STARKE, NTJAMROSIE EN POLIANA VIEIRA

 

Afgelopen zaterdag, vond alweer de 7de editie van de Music Matters Award plaats in het Zuidplein Theater in Rotterdam. De sfeer was goed gedurende de soundcheck, maar tijdens de show was de spanning te snijden. Logisch ook, want de winnende act, maakte kans op de hoofdprijs van € 15.000 , uitgereikt door de jury. Ook het feit, dat eerdere winnaars zoals Sabrina Starke en Ntjamrosie een geweldige carrière hebben weten op te bouwen, maakt het natuurlijk extra spannend. Ook de winnares van 2012 Poliana Vieira is met haar pas gereleaste debuutalbum Moods aan de weg aan het timmeren. De vraag was, wie houdt zijn of haar hoofd koel en wie bezwijkt onder de spanning.

De mix van acts was interessant en hield de show spannend tot aan het einde. De strijd ging zowel wat betreft de publieksprijs als de juryprijs tussen de 20-jarige folk/country zangeres Gita Buhari en de 23-jarige R&B/ Popzangeres Neda Boin. Uiteindelijk bleek Neda Boin voor de jury en het publiek de sterkste. De jury koos voor Gita Buhari op de tweede plaats en het Yannick Hiwat Quartets op de derde plaats.

De jury vond Neda een geweldige zangeres, die ook nog eens ontzettend muzikaal is aan de ene kant, maar aan de andere kant ook een heel bijzonder mens, met een passie voor het delen van de belangrijkheid van muziek met jongeren en kinderen.

Neda Boin is dus de nieuwe muziekambassadeur van de stad en volgens eigen zeggen is ze er nu ook ECHT klaar voor. Ze vertelde in een filmpje dat ter introductie van haar optreden werd gebruikt, dat zij haar conservatorium opleiding aan het afronden is, steeds meer eigen materiaal aan het schrijven is en ook al begonnen is het een en ander op te nemen. Het winnen van de Music Matters Award geeft haar de kans om zichzelf in een sneltreinvaart te lanceren en dat is dan ook precies wat zij gaat doen.

Over Neda Boin

Neda Boin begon op vijfjarige leeftijd, net als haar moeder die professioneel violiste is, viool te spelen. Haar hart lag echter bij haar stem en als snel leerde ze zingen en een boodschap te geven aan haar liedjes. Momenteel maakt Neda deel uit van de groep DR, een groep getalenteerde solo artiesten, die met dezelfde visie en liefde voor muziek samenwerken om zo dichterbij het verwezenlijken van hun muzikale droom te komen. Neda wil de hele wereld zien en is vastbesloten deze een stukje mooier te maken met haar muziek en haar boodschap.

NOOT VOOR REDACTIE:
De Music Matters Award is een concept en productie van stg. Epitome Entertainment en wordt uitgevoerd in samenwerking met stg. Music Matters. Voor meer informatie over Neda Boin of de Music Matters Award, kunt u contact opnemen met Henca Maduro van stg. Epitome Entertainment op 06-54915926 of emailen op henca@ee2.nl. Je kunt ook het winnende optreden van Neda Boin op www.facebook.com/epitomeent

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×