Nieuws

2 september 2019

New Skool Rules geeft met plezier haar normale data in Mei 2020 aan het Eurovisie Songfestival 2020


0 Flares

0 Flares


×

 

 

“Het is een eer om als land, maar met name ook als de stad Rotterdam, zo’n groot evenement als het Eurovisie Songfestival te mogen hosten. Wij vinden het dan ook geen probleem om onze data voor New Skool Rules 2020 die normaliter op 15-17 Mei zouden vallen, te verplaatsen naar 29 t/m 31 Mei 2020, zegt Drs. Henca Maduro.

New Skool Rules is de grootste internationale urban muziekconferentie ter wereld. Naast de conferentie vindt er ook een urban muziekfestival plaats op binnen en buiten locaties in Rotterdam. “Wij wisten natuurlijk al heel lang, dat Rotterdam een geweldige stad is, met ontzettend veel mooie plekken en mooie podia, vandaar ook dat wij onze internationale conferentie in Rotterdam laten plaats vinden”, vult Maduro met een glimlach aan.

Deze 8steeditie zal weer gevuld zijn met panels, workshops, masterclasses en natuurlijk showcases, jamsessies en audities. New Skool Rules heeft ondertussen bewezen, de plek te zijn waar je de wereldsterren van morgen, vandaag al ziet optreden. Dit jaar bewees zangeres Nicole Bus dat maar weer eens. Via het Epitome Entertainment uitwisselingsprogramma, waarvoor zij zich plaatste tijdens een auditie in Amsterdam, kreeg zij de gelegenheid met de Amerikaanse Grammy Award winning producer Needlz te werken in Atlanta. Hij besloot haar 4 jaar lang onder zijn hoede te nemen en bezorgde haar uiteindelijk in 2018 een deal bij Roc Nation het label van Jay Z. Al met haar eerste uitgebrachte single bij Roc Nation bestormde zij de Billboard Charts, om vervolgens zelfs 5 weken de eerste plaats te bezetten. Nicole trad in 2015 en 2017 op bij New Skool Rules o.a. voor Roc Nation. Ook in 2020 zal Epitome Entertainment gevestigde en onbekende namen in de line up zetten en zullen A&R’s van alle relevante labels & publishers uit binnen-en buitenland weer op zoek zijn naar talent. Natuurlijk zullen ook Grammy award winning producers en songwriters weer bereid zijn om feedback te geven en tips te delen.

New Skool Rules richt zich ook steeds meer op de Nederlandse markt en zal ook in 2020 weer een Nederlandse dag NSRnl hebben, met Nederlandse panels, workshops en masterclasses gegeven door de belangrijkste Movers & Shakers uit Nederland. Daarnaast zal ook het NSRnlLive weer plaats vinden, met een aantal grote namen uit de Nederlandse scene. Kortom genoeg mogelijkheden om goede optredens te zien, te netwerken en voor sommigen zelfs ontdekt te worden.

New Skool Rules is een concept van stg. Epitome Entertainment, die al 21 jaar aan de weg timmeren met o.a. Adje, Jayh Jawhson, Keizer, Sabrina Starke, Celine Caïro, Nicole Bus, Fais (van megahit met Afrojack), die via hen grote stappen hebben kunnen maken in hun carrière. Naast New Skool Rules organiseert (of organiseerde) Epitome Entertainment ook projecten als Industry Night, MoveMasterz, Music Matters Award en Rhymes & Beats. Epitome Entertainment wordt o.a. ondersteund door de gemeente Rotterdam en Fonds Cultuurparticipatie en heeft in het verleden incidentele subsidies ontvangen van VSB Fonds, Dutch Music Export, Prins Bernhard Cultuurfonds, stg. DOEN, Fonds 1818, Rotterdam Festivals.

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×