MusicMatters rassmotivated

4 maart 2012

Rass Motivated Winnaar 5e Music Matters Award


0 Flares

0 Flares


×

Twaalf uiteenlopende finalisten streden zaterdag 10 december tijdens de vijfde Music Matters Award in een uitverkocht Theater Zuidplein om de titel ‘Muziekambassadeur van Rotterdam 2012’ en een stimuleringsprijs t.w.v. € 15.000,-. Een professionele jury maakte van Rass Motivated de gelukkige winnaar. Deze reggae artiest vertegenwoordigt Rotterdam een jaar lang op muzikaal gebied. Ook werd er een publieksprijs en tweede en derde juryprijs uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Sabrina Starke, Kevin Ferreira da Silva, Ntjam Rosie en Ming’s Pretty Heroes.
Succesvolle vijfde Music Matters Award
Voor de vijfde keer op rij werd de Music Matters Award uitgereikt aan dé act die Rotterdam op muzikaal gebied het beste vertegenwoordigt. De jury, bestaande uit Atazzio, Hans de Lange, Marjolijn Masselink, Philip Powel en Sam de Wit, benoemde reggae artiest Rass Motivated tot winnaar. Tot de overige finalisten behoorden Sarina Mae, Jaskelis, Gavin Viano Fabri, Jeruma, Kelvin Muïs, LocosLindos Tango Quintet, Ron Le Bass, Marnix Emanuel, Rudebeats, Dr. Rum en Ashtraynutz. De avond, georganiseerd door Epitome Entertainment, was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Al vanaf het eerste optreden zat de sfeer er goed in. Het publiek klapte en juichte enthousiast of keek juist ademloos toe. De hele avond riepen fans uit volle borst de naam van hun favoriet.

Uitreiking van de prijzen

Nieuw dit jaar was de publieksprijs t.w.v. € 1.250,-. Aan het einde van de avond werd het publiek gevraagd om zoveel mogelijk geluid te maken voor hun favoriet. Een decibelmeter bepaalde de winnaar: Rass Motivated. De derde juryprijs t.w.v. € 500,- werd uitgereikt aan het LocosLindos Tango Quintet. Jurylid Hans de Lange: “Tango is er om te ontroeren en jullie weten die snaar te raken.” Philip Powel: “In de zaal merkte je dit heel erg goed.” De zeskoppige formatie Ashtraynutz ontving de tweede prijs t.w.v. € 1.000,-. Atazzio: “Excellent sound quality. It was dope!” Hans de Lange: “Jullie blijven bij jezelf. Dat is mooi om te zien en dat waardeer ik.”

De jury was laaiend enthousiast over het optreden van Rass Motivated. Jurylid Marjolijn Masselink: “Als je met twee nummers zoveel energie teweeg kunt brengen in het publiek, wat gebeurt er dan met vier nummers?” Sam de Wit: “Ik vergat compleet dat dit de Music Matters Award contest was en dacht dat ik bij een concert zat. Ik heb genoten!” Rass Motivated gaat een jaar lang aan de slag als Muziekambassadeur van Rotterdam. Destimuleringprijs t.w.v. € 15.000,- komt ten goede aan zijn carrière. Rass Motivated: “Ik wil alle mensen bedanken. Reggae to the world!” Na deze woorden stormden zijn fans massaal het podium op om hem te feliciteren.

Rass Motivated

De 20-jarige Rass Motivated is geen onbekende in de Nederlandse reggaescene. Zo heeft deze Rotterdamse reggae artiest opgetreden in Ahoy, Paradiso, de Melkweg en de Heineken Musical Hall als support act van diverse grote reggae- en dancehall artiesten. Inmiddels heeft hij twee videoclips opgenomen. In 2010 won Rass Motivated samen met KaliBwoy de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar werd zijn eerste EP ‘First Light’, met daarop zeven krachtige nummers over liefde, verwarring en de dood gepresenteerd in de Nieuwe Oogst en erg goed ontvangen. Zijn ambassadeurschap ziet hij als een kans om met zijn positieve teksten jongeren te motiveren en de wereld te verbeteren.

Music Matters Award

De Music Matters Award is vijf jaar geleden opgezet i.s.m. Epitome Entertainment, vanuit het idee de verschillende werelden van muziekstijlen met elkaar te verbinden. Music Matters vangt deze talenten samen tijdens de Music Matters Award. Op de avond zelf gaan zij op zoek naar dé act die Rotterdam op muzikaal gebied het beste vertegenwoordigt. De ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers staat hierbij centraal. Met het prijzengeld wordt voor de winnaar een pakket samengesteld om het talent te begeleiden en te versterken in zijn of haar carrière. Optredens, opnames en coaching horen daarbij tot de mogelijkheden. De winnende artiest is ook een jaar lang Music Matters Muziekambassadeur van Rotterdam. Ook de tweede en derde winnaar en de winnaar van de publieksprijs ontvangen een geldbedrag, te besteden aan hun muzikale ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×