Nieuws Troy_Taylor

26 mei 2014

Rhymes & Beats songwriting masterclass met grammy award winning (vocal) producer/songwriter Troy Taylor


0 Flares

0 Flares


×

Na 2 succesvolle productie coachingsessies van grammy award winning producer Khari ‘Needlz’ Caine in Muzyq (A’dam) op 10 mei en SAE Rotterdam (R’dam) op 11 mei in het kader van Rhymes & Beats is het op 1 juni de beurt aan grammy award winning (vocal) producer/songwriter Troy Taylor om op het gebied van songwriting 2 coachingsessies te doen. Troy Taylor is onder andere het muzikale brein achter de succesvolle zanger Trey Songz, maar heeft ook platen geproduceerd en/of geschreven voor Boyz II Men, Whitney Houston, Gladys Knight, K. Michelle, B2K en anderen. Troy Taylor zal tijdens zijn Amsterdamse sessie in No Limit (13.30-15.30 uur) feedback geven op demo’s die deelnemers laten horen en in gaan op de structuur van een song en zijn eigen ervaringen met songwriting/vocal productions. Tijdens de Rotterdamse sessie van 17.00-19.00 uur, zal hij de deelnemers uitdagen om niet alleen reeds geschreven dingen te laten horen, maar ook daar wat ter plekke te schrijven.

Deze schrijfsessies zijn onderdeel van de Rhymes & Beats competitie die in 2014 voor het eerst van start ging. Tijdens 5 voorrondes zijn er door verschillende juryleden, waaronder Farid Benmbarek (Top Notch), Alwin Burke (Re-Play), Needlz (Dry-Rain), Fernando Halman (FunX) etc. een 10-tal matches gekozen die hun nummers aan het opnemen zijn in de studio. Tijdens de finale op 7 juni (van 19.00 -22.00 uur in Penta College op Campus Hoogvliet), zullen deze matches het eindresultaat van deze opnames laten horen aan o.a. de VP van A&R van Universal Publishing (Urban) Jill Tschogl. De winnende match zal de gelegenheid krijgen om hun materiaal 30 min. aan Jill Tschogl te pitchen.

Mocht jij je willen inschrijven voor de schrijfsessies van Rhymes & Beats, dan kan dat via www.ee2.nl (click op projecten en selecteer dan Rhymes & Beats)

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×