Nieuws

18 juni 2020

RRKC geeft Epitome Entertainment positief advies voor 2021-2024


0 Flares

0 Flares


×

Gisteren zijn de individuele adviezen van de aanvragers voor het Rotterdamse Cultuurplan 2021-2024 bekend geworden en Epitome Entertainment heeft gelukkig een ontzettend positief advies ontvangen. De RRKC vindt dat Epitome Entertainment een belangrijke rol speelt in de talentontwikkeling keten in Rotterdam. Daarnaast zegt de Rotterdamse Raad ook:
“Epitome Entertainment (EE2) kent een unieke werkwijze. De instelling is sterk gericht op het signaleren van talent en op het stimuleren van de doorstroom en uitstroom ervan. EE2 maakt daarbij gebruik van een stevig netwerk van sterke makers die steeds meer hun weg vinden in de geïnstitutionaliseerde kunstenwereld en die ook een steeds grotere rol spelen in de straatcultuur.”

In de talentontwikkeling keten creëert Epitome Entertainment altijd projecten samen met de doelgroep. Epitome Entertainment wilt het project New Skool Rules prioriteit geven en uitbouwen en daar een nieuw element, nl. een programma voor urban content creators toevoegen. De RRKC zegt over New Skool Rules:

Epitome Entertainment sluit aan bij wat de doelgroep vraagt en opereert bottom-up. De visie en strategie passen goed bij elkaar en sluiten goed aan bij de doelgroep, die bovendien nauw wordt betrokken bij de ontwikkeling ervan. De nadruk ligt op het jaarlijkse evenement New Skool Rules. Deze internationale muziekconferentie is gericht op kennisoverdracht, feedbacksessies en netwerken.

Een groot compliment vindt Epitome Entertainment ook dat de RRKC stelt dat: “De aanvrager is superdivers en inclusief…..EE2 zou op het terrein van inclusiviteit een voorbeeld voor de sector kunnen zijn”. Het is fijn om te lezen, dat onze inspanningen erkent en beloond worden en dat de RRKC ons ook de financiële ruimte geeft om aan kennisoverdracht te doen. Zij stellen namelijk (bijna) een verdubbeling voor van de gelden die Epitome Entertainment in het huidige cultuurplan ontvangt. Algemeen directeur Henca Maduro zegt hierover: ”Alhoewel het niet het hele bedrag is wat we vroegen, voelt het goed om straks misschien meer ruimte te krijgen voor de projecten, het personeel en samenwerkingen”.

Epitome Entertainment is ontzettend enthousiast over de ruimte die de RRKC heeft gecreëerd voor ervaren instellingen op het gebied van Urban Arts, die voor het eerst aanvroegen voor het kunstenplan, maar zou ook graag Productiehuis Flow hier aan toegevoegd zien. De investering in de doorgroeiers vindt Epitome Entertainment ook belangrijk. Epitome Entertainment is blij, dat er nu veel meer instellingen verschillende disciplines binnen de urban arts kunnen vertegenwoordigen, als het advies wordt overgenomen.

Het positieve oordeel van de RRKC voor Epitome Entertainment is slechts een advies. Nu is het de beurt aan de Rotterdamse wethouder Saïd Kasmi en zijn ambtenaren, om hopelijk ook in zijn verdelingsplan Epitome Entertainment positief te beoordelen. Vervolgens besluit uiteindelijk de gemeenteraad daadwerkelijk over het lot van Epitome Entertainment en alle andere kunst-en cultuurinstellingen in Rotterdam.

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×