Industrynight ee2_home4-300x192

15 november 2012

Stg. Epitome Entertainment ontvangt landelijke subsidie van Fonds Cultuurparticipatie en behoudt gemeentelijke subsidie in Rotterdam


0 Flares

0 Flares


×

Het zijn hele spannende tijden geweest voor stg. Epitome Entertainment de afgelopen 7 maanden. Na aanvragen te hebben ingediend bij de gemeente Rotterdam (voor het gemeentelijke cultuurplan) en bij Fonds Cultuurparticipatie (Landelijke cultuurplan) voor structurele bijdrage aan stg. Epitome Entertainment, bleek op 25 April 2012, dat alhoewel stg. Epitome Entertainment wel degelijk een positief advies had gekregen van de RRKC, diezelfde RRKC hen toch op een reservelijst zonder financiële steun van de gemeente Rotterdam hebben geplaatst. Op deze reservelijst stonden nog 8 andere partijen, zoals het WMDC, Music Matters, Bird en nog een aantal anderen.

Wat doe je dan als organisatie? Wat rest je dan nog? Het antwoord bleek lobbyen. Het bezoeken van commissie JOCS vergaderingen met een heleboel jongeren, het voeren van gesprekken met gemeenteraadsleden waar ook jongeren mee naar toe gingen,die vonden dat stg. Epitome Entertainment niet mocht verdwijnen, het ophalen van 9431 fysieke handtekeningen, geplaatst door supporters, het organiseren van extra events zoals de #EpitomeMoetBlijven jamsessie/showcase op het Stadspodium, waar ongeveer 60 artiesten belangeloos optraden. Kortom zij hebben hun achterban opgeroepen om IETS van zich te laten horen en dat hebben zij dan ook massaal gedaan, want ook voor het filmpje #epitomemoetblijven hebben een heleboel artiesten, bezoekers en supporters zich positief uitgesproken over stg. Epitome Entertainment.

Op 1 augustus ontving stg. Epitome Entertainment enorm goed nieuws, zij waren 1 van de 3 nieuwe partijen, die opgenomen was in de structurele subsidiestructuur van Fonds Cultuurparticipatie. Het aangevraagde bedrag was niet compleet gehonoreerd, maar zij hadden wel een substantieel deel gekregen, nl. 100.000 euro per jaar, voor 2 jaar . Er zal wel een voorwaarde aan het geld het moest gematched worden. De uitslag van de aanvraag voor het Rotterdamse cultuurplan werd dus nog belangrijker.

Na alle support en de positieve uitslag van de landelijke aanvraag waren zij er dan ook zeker van dat ze toch iig in het verdelingsvoorstel van het College wel opgenomen zouden zijn. De schok was dan ook groot, dat dit niet het geval bleek te zijn. Het college had de mening van de RRKC gewoon overgenomen en had als gevolg daarvan stg. Epitome Entertainment ook geen financiële steun toegezegd. Echt verrast over deze beslissing, besloot de directie van stg. Epitome Entertainment nog HARDER door te vechten, door groots uit te pakken. Onder andere bij de BEST of EE2, waar meer dan 100 jonge mensen de 13 jaar geschiedenis van Stg. Epitome Entertainment lieten zijn. Op 4 okt. werd er door de artistiek directeur ingesproken tijdens de hoorzitting van de commissie JOCS in het stadhuis en stg. Epitome Entertainment werd ook door weer door vele jongeren gesupport. Gedurende een paar weken was Epitome Entertainment ook GOED vertegenwoordigd in de pers, waaronder TV Rijnmond, FunX, Radio Rijnmond, AD Rotterdam, Metro Rotterdam, AD Haagsche Courant, Posthoorn, Maasstad etc., vanwege het gevecht met de gemeente en de succesvolle uitwisseling tussen Europese en Amerikaanse artiesten.

Er restte Stg. Epitome Entertainment nog maar 1 kans en dat was tijdens de begrotingsbehandeling. Die kans kwam in de vorm van een motie, ingediend door de PvdA (Richard Moti) en werd mee-ondertekend door D’66 (Jos Verveen) en Groen Links (Nourdin El Ouali). Op 14 nov. werd er voor gestemd door de indiendende fracties maar ook door het SP, Leefbaar Rotterdam en het CDA. Kortom Epitome Entertainment behoudt de huidige subsidie van 50.000 euro, voor 2013-2016.

De directie geeft aan: ‘ Wij zijn ontzetten blij vanwege de uitslag en zeer dankbaar aan de gemeenteraad die bereidt bleek, bij ons dossier actief in te springen op de behoefte van een bepaalde doelgroep, aan de andere kant zijn wij ontzettend ontroerd, door al die jongeren en ouderen die ons geholpen hebben, de gemeenteraad hiervan te overtuigen. Iedereen bedankt en wij zullen mooie projecten blijven doen zoals bv. MoveMasterz (Finale 1 dec.), de Music Matters Award (8 dec.)’

 

 

 

 

 

 

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×