Industrynight Slider

13 mei 2013

Top Music Executive Troy Taylor te gast bij Industry Night op 25 mei 2013


0 Flares

0 Flares


×

Dit jaar ging Industry Night zijn 5de seizoen in. De eerste editie vond dit jaar plaats tijdens New Skool Rules, en nu is het tijd voor de tweede editie op zaterdag 25 mei in LLC Larenkamp. Deze keer hebben wij een hele bijzondere spreker; Troy Taylor, manager van Trey Songz en grammy award genomineerde schrijver/producer. Hij zal tijdens de Industry Night panel ‘scoops’ geven over de internationale muziekbusiness vanuit zijn perspectief.

Industry Night
Epitome Entertainment besefte na New Skool Rules 2009 dat er veel behoefte is aan kennis over de muziekindustrie, zowel professionals als up-and-coming managers, producers, muzikanten, zangers, rappers, e.d. hebben deze extra kennis nodig om zich zo adequaat mogelijk te ontwikkelen. Om succesvol te zijn in de muziekindustrie is het heel belangrijk om te weten wat er achter de schermen speelt, onderwerpen zoals publishing en hoe platenmaatschappijen werken en wat bijvoorbeeld A&R’s zoeken, zijn hiervan een aantal voorbeelden. Bij de industry-night wordt de avond begonnen met een panel om beginnende en meer ervaren mensen te informeren over onderdelen van de muziekindustry. Daarna is er ruimte om te netwerken en om ook om tijdens de jamsessie te laten zien, wat je daadwerkelijk kan. Deze keer wordt de jamsessie begeleid door live band Ron le Bass.

Troy Taylor is een Amerikaanse producer en songwriter. Zijn specialiteit, volgens eigen zeggen, het arrangeren van vocalen. Hij heeft in het verleden gewerkt met Boyz II Men, Whitney Houston, Mary J. Blige, Mariah Carey, Chris Brown, Trey Songz, en anderen. Wat Taylor onderscheidt van andere producers is dat hij een artiest echt leert kennen. Zijn muzikale achtergrond en grootse talent maakt hem een genie in zijn vak. Naast creativeling is Troy Taylor ook een echte ondernemer. Zo heeft Taylor zijn eigen productiebedrijf opgericht een aantal jaar geleden, Songbook Entertainment.
Met een lijst vol hits staat hij altijd bij iedereen in belangstelling. Hij wil zich vooral richten op muziek en niet op de levensstijl eromheen. Zijn missie is de kwaliteit weer terugbrengen in de muziek..

Industry Night vindt plaats op 25 mei 2013.
Panel: 18.30 – 20.00
Jam: 20.00 – 23.00
Locatie: LCC Larenkamp (Slinge 303, Rotterdam)

Kosten: €5,- voor panel + jam (of los €3,- panel, €3,- jam)

Inschrijven via: https://www.ee2.nl/?page_id=318

Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×